Bij een auto verzekeren zijn er veel tips die je kunt toepassen om ervoor te zorgen dat je de juiste polis afsluit. Ook bij het kopen van een tent zijn er bovendien verscheidene tips die je kunt gebruiken om de juiste beslissing te nemen. Dit kan namelijk nog wel eens lastig zijn, vooral doordat er veel tenten die je kunt aanschaffen. Om alsnog de juiste keuze te kunnen maken bij deze aankoop kun je de onderstaande tips toepassen. 

Comfort

Hoeveel ruimte heb je nodig vanuit je tent? Een ding om te overwegen is dat je tent je voldoende ruimte moet bieden als je een hele dag binnen moet blijven. Het moet ook comfortabel genoeg zijn om in te slapen en vooral om te ontsnappen aan de elementen zoals wind, regen, kou, zon en insecten.

Weerbestendigheid

Koop, afhankelijk van je geplande kampeerervaring, niet zomaar een tent omdat deze in de uitverkoop is. Informeer en onderzoek altijd of de tent die je koopt voldoende bestand is tegen regen of sneeuw als het weer plotseling omslaat. Hoewel sneeuw gemakkelijk kan worden afgestoten, kan de kou dat niet, dus zorg ervoor dat de tent je warm kan houden. Regen is je gevaarlijkste kampeervijand, dus zorg er ook voor dat de tent zware regen afstoot in plaats van absorbeert. Informeer ook hoe de tent het doet in winderige omstandigheden. Voor kamperen in warme of tropische omstandigheden, zorg ervoor dat de tent voldoende ventilatie heeft, maar toch bestand is tegen hevige regen die vaak voorkomt bij tropisch weer.

Installatie

Wanneer je een tent kiest, moet deze gemakkelijk genoeg moeten zijn om zelfs in het donker en door slechts één persoon op te zetten, maximaal twee bij winderige omstandigheden. Alvorens een tent te kopen, zou het goed zijn als de winkel een demonstratie zou kunnen geven van hoe snel of gemakkelijk het is voor één persoon om het op te zetten. Sta erop dat je een tent wilt die door één persoon kan worden opgezet voor het geval je alleen moet gaan kamperen, zelfs als je dat niet van plan bent.

Draagbaarheid

Denk aan het gewicht dat je in je rugzak draagt. Een goede tent moet licht van gewicht zijn en toch duurzaam genoeg om bij elke ruige kampeerervaring te passen. Houd er ook rekening mee dat naast de tent die in een rugzak wordt gedragen, je ook stokken en palen en al het andere dat bij de tent wordt geleverd, moet dragen. 

Budget

Daarnaast is het natuurlijk ook van belang om rekening te houden met je eigen budget. De allerbeste tenten zullen over het algemeen veel geld kosten, vaak meer dan wat je zelf uit wilt geven aan deze aankoop. Bepaal daarom voordat je op zoek gaat naar een tent eerst een budget. Ga vervolgens zoeken naar een tent die je met het bepaalde bedrag kunt betalen. Bovendien is het slim om de prijs van de tenten met elkaar te vergelijken bij de diverse (online) campingwinkels die je vindt in Nederland.